top of page
WIE IS MARIA?

BIOGRAFIE

Maria (1987) wil echte, tijdloze schoonheid brengen in het leven van alledag. Iedereen draagt een geschiedenis met zich mee maar het gaat haar om het plukken van de dag. Carpe diem!

 

Het is de persoonlijke geschiedenis van ieder mens waarnaar ze verwijst. Iedereen maakt dingen mee, dan eens plezierig, dan weer onplezierig. Wat je zaait oogst je, wat je voeding geeft groeit en wat je snoeit bloeit volgende keer beter. In de natuur verleiden bloemen bijen en andere insecten om dichterbij te komen en van hun nectar te proeven.

 

Zij laat net als bij de oude meesters verschillende bloemen uit diverse seizoenen samenkomen om te laten zien dat je steeds weer de keuze hebt je narratief zo te herscheppen dat je kan blijven bloeien in welk seizoen van je leven je ook zit. De verwijzing naar de oude meesters is voor haar zowel een ode als wel een manier om te eren wat is geweest. Heden ten dage kunnen we bijna alles kopen wat ons hartje begeert maar de 

verrukking die mensen gevoeld moeten hebben bij de luxueuze extravagante exotische bloemen zouden we nu meer op mogen zoeken. Een bloem in de berm kan dezelfde pracht hebben als een die speciaal is gekweekt, zo zijn soms ook de simpelste dingen in het leven de mooiste. De vrouw speelt een centrale rol in haar kunstwerken.

 

Ze is gefascineerd door ogen als spiegel van de ziel en is het meest gelukkig als zij deze meerdere emoties kan laten spreken. De 'Mona Lisa' blik die je volgt vanaf meerdere standpunten is er een die voor haar betekent dat je gezien mag worden vanaf meerdere kanten en dat dit het hoogst haalbare is wat je kan bereiken. Haar vrouwen ogen weelderig en in bloei maar zij herbergen ook emoties die niet direct aan de oppervlakte verschijnen. De portretten van de oude meesters laten vaak maar een eenzijdige kant zien van het model. Zij zoekt naar enerzijds kwetsbaarheid maar vooral ook gelaagdheid in het model. Maria laat indrukken van vrouwen samensmelten tot een nieuw geheel. Het bladgoud wat zij is gaan gebruiken in haar kunst staat voor de keuze steeds het meest edele te kiezen.

Aloë Vera plant
bottom of page